Scientific Storytelling voor communicatie-experts – 24 september 2019 – Utrecht

Update 14 Juli: we zitten  vol. Wil je op de hoogte gehouden worden van eventuele toekomstige workshops of wil je op de reservelijst, vul dan het hou-me-op-de-hoogte-formulier in.

Wil je storytelling gebruiken in persberichten, jaarverslagen en bij het verleiden van de media? Schrijf je dan nu in voor de speciale workshop voor wetenschapscommunicatoren op dinsdagmiddag 24 september in Utrecht. In drie uur tijd leren Marloes ten Kate en David Redeker je een aantal technieken die handig zijn bij het vertellen van wetenschappelijke verhalen.

Verhalen zijn de ideale manier om informatie over te brengen. Het menselijk brein is als het ware voorgeprogrammeerd voor verhalen. We krijgen ze met de paplepel ingegoten. Ben je benieuwd hoe jouw verhalen spannender kunnen? Doe mee met de workshop Scientific Storytelling voor wetenschapscommunicatoren!

Workshop voor wetenschapscommunicatoren
De workshop richt zich op wetenschapscommunicatie-experts die creatieve invalshoeken zoeken, betere verhalen willen vertellen en willen verleiden en verbinden. Wil jij ook met creatieve blik naar het onderzoek uit je instelling kijken? Wil je op fantastische ideeën komen? Wil je inzicht krijgen in hoe je onderzoeksresultaten spannender communiceert? Dan is deze workshop wat voor jou!

Improv theater combined with science communication
De workshop combineert technieken uit theatersport met wetenschapscommunicatie. Theatersport is een vorm van improvisatietoneel waarbij acteurs met suggesties van het publiek ter plekke een verhaal op het podium neerzetten. Tijdens de workshop leer je met vallen en opstaan wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn, hoe je slim kunt associëren en hoe je een spanningsboog kunt creëren.

About the trainers
David Redeker and Marloes ten Kate have told stories about science for years. David writes and advises. Marloes presents and makes video and TV. Both are improvisation actors who know how to tell an exciting story about science.

Praktische informatie [WE ZITTEN VOL!]
Datum en tijd: dinsdag 24 september 2019, van 13.00 tot 16.00 uur.
Plaats: Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht, www.sevenutrecht.nl.
Kosten: €96,80 (€80 inclusief €16,80 btw).
Voertaal: Nederlands.
Groepsgrootte: maximaal 18 personen.
We gaan ervan uit dat je geluncht hebt. Wij zorgen voor thee, koffie en koekjes.

Aanmeldformulier [WE ZITTEN VOL!]
Het aanmeldformulier linkt naar het op-de-hoogte-blijfformulier, want we zitten vol. Aanmelden verplicht tot betalen. We geven geen geld terug. Je kunt wel een vervanger sturen.

Op-de-hoogte-blijfformulier
Kun je niet op 24 september 2019 of wil je op de hoogte gehouden worden van andere data of varianten, vul dan het keep-me-posted-form in.