Scientific Storytelling – de snelkookpan – 30 januari 2020 – Utrecht

Ben je benieuwd hoe jouw wetenschappelijke verhalen spannender kunnen? Doe mee met de speciale workshop Scientific Storytelling voor wetenschapscommunicatoren op donderdagmiddag 30 januari 2020 in Utrecht. Meld je nu aan!

Verhalen zijn de ideale manier om informatie over te brengen. Het menselijk brein is als het ware voorgeprogrammeerd voor verhalen. In drie uur tijd leren Marloes ten Kate en David Redeker je een aantal technieken voor het vertellen van wetenschappelijke verhalen.

Workshop voor wetenschapscommunicatoren
De workshop richt zich op wetenschapscommunicatie-experts die creatieve invalshoeken zoeken, betere verhalen willen vertellen en willen verleiden en verbinden. Wil jij ook met creatieve blik naar het onderzoek uit je instelling kijken? Wil je op fantastische ideeën komen? Wil je inzicht krijgen in hoe je onderzoeksresultaten spannender communiceert? Dan is deze workshop wat voor jou!

Theatersport gecombineerd met wetenschapscommunicatie
De workshop combineert technieken uit theatersport met wetenschapscommunicatie. Theatersport is een vorm van improvisatietoneel waarbij acteurs met suggesties van het publiek ter plekke een verhaal op het podium neerzetten. Tijdens de workshop leer je met vallen en opstaan wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn, hoe je slim kunt associëren en hoe je een spanningsboog kunt creëren.

Over de trainers
David Redeker en Marloes ten Kate vertellen al jaren verhalen over wetenschap. David schrijft en adviseert. Marloes presenteert en maakt video en tv. Daarnaast zijn beiden gelouterd improvisatie-acteur. Ze weten als geen ander hoe je in een mum van tijd een spannend verhaal vertelt.

Praktische informatie
Datum en tijd: donderdag 30 januari 2020, van 13.00 tot 16.00 uur.
Plaats: Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht, www.sevenutrecht.nl.
Kosten: €148 exclusief btw.
Voertaal: Nederlands.
Groepsgrootte: 12 tot 18 personen.
We gaan ervan uit dat je geluncht hebt. Wij zorgen voor thee, koffie en koekjes.

Aanmeldformulier
Aanmelden verplicht tot betalen. We geven geen geld terug. Je kunt wel een vervanger sturen. Meld je nu aan!

Op-de-hoogte-blijfformulier
Kun je niet op 30 januari 2020 of wil je op de hoogte gehouden worden van andere data of varianten, vul dan het hou-me-op-de-hoogteformulier in.